Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Robot Maatje

Robot Maatje is een sprekende (interactieve) robot die structuur in de dag aanbrengt en u daarbij helpt door herinneringen te geven. De robot ondersteunt ook het bewegen en opzetten van liedjes. Door het instellen van een Android-app kan de robot ingeplande teksten en muziek afspelen. Ook kan Robot Maatje reageren op de gebruiker door de ingebouwde camera en voice-software.

Inhoud

    Inhoud

    Laatst bijgewerkt op: 08-09-2023

    smartrobot.solutions

    Waarvoor dient Robot Maatje?

    Robot Maatje wordt gebruikt om mensen met een cognitieve beperking of mensen die het lastig vinden om een planning vast te houden (zoals mensen met dementie, autisme of een verstandelijke beperking) een steuntje te geven bij het onthouden van dagelijkse handelingen, afspraken en het doen van activiteiten.

    Hoe werkt Robot Maatje?

    Robot Maatje is een robot gevormd als een klein mensje. Als u Robot Maatje wilt gebruiken, moet de robot verbinding maken met de wifi of een sim-kaartje hebben. Op uw Android-telefoon downloadt u de app ‘smart-robot’. Daarmee koppelt u de robot aan de app. In deze app kunt u de agenda beheren, herinneringen en bewegingsoefeningen instellen. U kunt in deze app ook QR-codes aanmaken om een bepaald spelletje met Robot Maatje te spelen. De camera van Robot Maatje leest deze code en start het gekozen spel. Robot Maatje heeft ook voice-herkenning (Google-software) hierdoor is het mogelijk om de agenda op te vragen en interactieve gesprekjes te voeren met de robot.

    Productspecificaties

    • Door het kleine formaat en 4G-kaartje is de robot makkelijk mee te nemen. 
    • Kan bewegingen maken en is daardoor ook geschikt voor bewegingsoefeningen.
    • Maakt eigen (bewegings)interacties via de webapp en QR-kaartjes.
    • Heeft een ingebouwde camera.
    • Luistert continu, hoeft niet geactiveerd te worden.
    • U heeft internet nodig (via wifi of simkaart).
    • Platform via website en Android-app ‘smartrobot’. 
    • Privacy: maakt gebruik van Google.

    Richtprijs

    Er zijn eenmalige aanschafkosten en een jaarabonnement. 

    • Aanschafprijs van ongeveer €1500 (incl. een uur uitleg). 
    • Jaarprijs €490 voor de licentie.

    Wordt het vergoed?

    Wordt het vergoed?

    • Via teruggave Belastingdienst.
    • Vanuit de Nza is er voor zorgaanbieders per 1 januari 2020 ook de mogelijkheid om 6,5 uur per maand per cliënt te declareren voor technologische ondersteuning. Hierover moet elke zorgaanbieder wel apart afspraken maken met zorgverzekeraar. Vraag bij uw zorgaanbieder na wat de mogelijkheden zijn.
    • Daarnaast bestaan er soms ook andere mogelijkheden bij gemeenten en zorgaanbieders. Maar dit is afhankelijk van hun beleid. Bespreek dit met een Wmo-consulent, wijkteam van de gemeente of het Sociaal Plein.

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelenwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRobot Maatje met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Gerelateerde 'Handig om te doen's

    Deel deze pagina via: