Scooter met drie wielen
Scooters met drie wielen of driewielscooters gebruikt u als u zelfstandig buiten over (middel)lange afstand wilt rijden op plaatsen waar u ook met een bromfiets, e-bike of motor zou rijden. U heeft daarvoor wel genoeg kracht nodig in armen en handen om de scooter goed te bedienen. U kunt ook nog in ieder geval korte afstanden lopen en rechtop blijven zitten.
Waarvoor dient een driewielscooter?
Driewielscooters kantelen minder snel. Met een driewielscooter rijdt u buiten met een benzinemotor grote afstanden en met accu’s tot een afstand van ongeveer 45 kilometer. U kunt lange afstanden afleggen met de toegestane snelheid en iemand laten meefietsen.
Hoe werkt een driewielscooter?
Elektrische driewielscooters werken op een oplaadbare accu. Standaard driewielscooters hebben een benzinemotor. U kunt bijzondere modellen nemen of aanpassingen laten aanbrengen om bediening of zitcomfort geschikt te maken. Bijvoorbeeld een volautomatische scooter, een stoelzitting met armleuningen, het verplaatsen van gas en rem of voetrem.
Belangrijk om te weten
- U bent verplicht de scooter te verzekeren en u heeft een rijbewijs nodig.
- Het rijden met deze scooters vereist dat u een beetje kunt lopen en staan, dat u een redelijke rompbalans (wegzakken) heeft en dat u uw armen en handen goed kunt gebruiken.
- Informeer naar accessoires en mogelijkheden om driewielscooters meer op maat te laten aanpassen, bijvoorbeeld zittingen en extra zitondersteuning.
- Meer informatie over scooters vindt u op www.scooterbelang.nl.
- Meer over zelfredzaamheid onder ouderen op www.zorgvoorbeter.nl.
Move: Elektrische driewielscooter en andere voertuigen
Wordt het vergoed?
U krijgt geen vergoeding.
- Bezoek een (hulpmiddelen)speciaalzaak of thuiszorgwinkel in uw buurt.
- Zoek via het internet met de zoekwoorden: [naam hulpmiddel] en ‘kopen’, bijvoorbeeld babyfoon kopen. Aanvullend kunt u het woord ‘tweedehands’ of ‘huren’ gebruiken.
- Meer informatie: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?
Vragen of opmerkingen?
Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons
feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.
Via ons contactformulier kunt u reageren op de informatie op deze pagina.
Laatst herzien op 7 januari 2021