Tandem, 3 wielen

Driewieltandems maken het mogelijk om te fietsen zonder groot risico op vallen. De driewieltandem biedt plaats aan twee personen achter elkaar. Ze hebben twee wielen achter, waardoor er bij het op- en afstappen en tijdens het rijden meer steun is. Driewieltandems hebben twee sturen, twee paar trappers en twee zadels of zittingen. U maakt de driewielfiets op maat met accessoires zoals voetfixatie.

Waarvoor dient een driewieltandem?

De driewieltandem zorgt ervoor dat mensen met evenwichtsproblemen of ongecontroleerde bewegingen door de stabiele wegligging minder snel vallen. Vanwege de begeleider voor of achter, fietsen mensen met minder uithoudingsvermogen of spierkracht toch lange(re) afstanden. Dit geldt ook voor mensen die anders niet zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen.

Hoe werkt een driewieltandem?

U fietst met een tandem met drie wielen net als met een standaardfiets. Driewieltandems hebben een parkeerrem die de fiets vastzet net als een handrem in een auto. Dat is belangrijk voor het veilig op- en afstappen. Driewieltandems met vrijloop(koppeling) hebben als voordeel dat de trappers niet meebewegen. Daardoor kunnen de benen rusten tijdens het fietsen.

Belangrijk om te weten

Praktisch
  • U kunt een driewieltandem ook huren
  • Veel aanpassingen voor standaardfietsen passen ook op de driewieltandem.
Alternatieven Informatie
Tandem, driewieltandem fietsen - Twinny - Kivo

Wordt het vergoed?

Dit hulpmiddel wordt mogelijk vergoed vanuit de Wmo (gemeente) of de Wlz (CIZ). Op onze keuzewijzer kunt u kijken welke van toepassing is.
Gebruik de informatie van de Hulpmiddelenwijzer voor uw aanvraag/gesprek bij uw gemeente of het CIZ. Soms wordt er een eigen bijdrage gevraagd. Wacht altijd eerst op toestemming voordat u iets aanschaft of verplichtingen aangaat!

Vragen of opmerkingen?

Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.

Via ons contactformulier kunt u reageren op de informatie op deze pagina.
Laatst herzien op 7 december 2021

Vergelijkbare hulpmiddelen Kinderen

 
 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier