Over de Vilans Hulpmiddelenwijzer

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die u kunnen helpen. Maar om iets te kiezen dat bij u past, heeft u eerlijke informatie nodig. Onafhankelijk en betrouwbaar.

Die informatie vindt u op deze website. Hulpmiddelenwijzer.nl heeft geen commercieel belang. We hebben meer dan 500 hulpmiddelen die we op overzichtelijke wijze presenteren. We vertellen u wat het is, waarvoor u het kunt gebruiken, hoe het zit met vergoedingen en welke varianten er zijn. Voor sommige hulpmiddelen bieden we praktische keuzenhulpen aan!

Kortom, wij geven u alle informatie die handig is als u de aanschaf van een hulpmiddel overweegt. Zo maakt u eenvoudig de juiste keuze. Wilt u meedenken met de Hulpmiddelenwijzer? Schrijf u dan in voor ons Hulpmiddelenwijzer Panel.


Animatie over de Hulpmiddelenwijzer, hoe gebruikt u het? Ziet u de video niet? Bekijk hem dan verder op YouTube.

Over Vilans

De Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld door Vilans in opdracht van het ministerie van VWS. Vilans is het landelijke kenniscentrum voor de langdurende zorg. We ontwikkelen nieuwe, praktijkgerichte kennis en we helpen zorgorganisaties die kennis toe te passen in de praktijk. Dat doen wij samen met professionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliënten. Zo houden we de zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken efficiënt, betaalbaar én van goede kwaliteit.
 
Meer informatie vindt u op www.vilans.nl.

Onze flyer

Wilt u in een oogopslag zien wat de Hulpmiddelenwijzer voor u kan betekenen? Bekijk dan eens onze flyer. Download ‘m hier.

Partners

De Hulpmiddelenwijzer werkt samen met veel organisaties en initiatieven. Bekijk alle partners.

Zoeken en vinden

U kunt op verschillende manieren zoeken in de Vilans Hulpmiddelenwijzer:  
  • Met de zoekmachine die u bovenaan iedere pagina terugvindt.
  • Op activiteit, bijvoorbeeld eten en drinken, huishouden of communicatie.
  • ​Op specifieke ziekte of beperking: Speciaal voor …
  • ​Op specifieke doelgroep: Speciaal bij …

Toegankelijkheidsverklaring

Vilans streeft ernaar volledig te voldoen aan de overheidsstandaard toegankelijkheid WCAG 2.1, op AA-niveau. Hiermee worden onze websites gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor iedereen.

Meer weten?

Inhoud

 

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier