Vierwielfiets, 2 personen

Vierwielfietsen voor twee personen verminderen het risico op vallen. De twee fietsers zitten naast elkaar. Deze vierwielfiets heeft twee wielen aan de voorkant en twee aan de achterkant, waardoor u bij het op- en afstappen meer steun heeft en tijdens het rijden meer stabiliteit. De vierwielfiets voor twee personen naast elkaar heeft twee sturen, twee paar trappers en twee zittingen. U maakt de vierwielfiets op maat met accessoires.

Waarvoor dient een duo-vierwielfiets?

Vierwielfietsen voor twee personen naast elkaar zorgen ervoor dat mensen met evenwichtsproblemen of ongecontroleerde bewegingen minder snel vallen. Mensen met minder uithoudingsvermogen of spierkracht kunnen langere afstanden afleggen. Vierwielfietsen bieden ook een oplossing als zelfstandig aan het verkeer deelnemen normaal niet mogelijk is. De begeleider zit er direct naast, houdt toezicht en kan ingrijpen als het niet goed gaat.

Hoe werkt een duo-vierwielfiets?

U rijdt met een vierwielfiets net als met een standaard fiets. Een persoon kan sturen en remmen, de ander trapt alleen mee. Vierwielfietsen voor twee personen naast elkaar hebben een parkeerrem die de fiets vastzet, net als een handrem in de auto. Dat is belangrijk voor het velig op- en afstappen. Vierwielfietsen met vrijloop(koppeling) hebben als voordeel dat de trappers niet meebewegen met het voortbewegen van de fiets. daardoor kunnen de benen tijdens het fietsen rusten.

Belangrijk om te weten

  • Er zijn vierwielfietsen met een lage instap of van lichter materiaal.
  • U kunt deze fietsen ook huren.
  • Veel aanpassingen voor standaardfietsen passen ook op vierwielfietsen.
  • Onderhoud is belangrijk. U regelt dat bij een fietsendealer of een gespecialiseerde fietsenmaker. Meer over een  keurmerk van dealers op www.tweewieler.nl.
Alternatief Informatie
Quattro fiets

Wordt het vergoed?

Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding, gebruik de keuzehulp om de mogelijkheden te onderzoeken. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar, gemeente of bij het UWV.
Komt u er niet uit? Bezoek dan het informatie- en adviespunt het Juiste loket|Regelhulp (Ministerie van VWS)
 

Vragen of opmerkingen?

Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.

Via ons contactformulier kunt u reageren op de informatie op deze pagina.
Laatst herzien op 4 augustus 2022

Vergelijkbare hulpmiddelen Kinderen

 
 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier