Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Slimme deurbel

Met een slimme deurbel kunt u zien wie er aan de deur is. Via een app op uw smartphone is dit ook mogelijk als u niet thuis bent. De slimme deurbel wordt ook wel wifi deurbel of video deurbel genoemd.

Inhoud

    Inhoud

    Waarvoor dient een slimme deurbel?

    Met een slimme deurbel kunt u contact hebben met uw bezoeker zonder de deur te openen. U kunt eerst zien en horen of de persoon bekend is of niet. U kunt ook aanwijzingen geven, bijvoorbeeld: geef het pakketje maar bij de buren af.

    Ziet u slecht? Dan kan persoonsherkenning u vertellen wie er voor de deur staat of een beschrijving geven van de situatie. Hoort u slecht? Zorg dan voor randapparatuur die de signalen ook voelbaar maken (trillingen).

    Hoe werkt een slimme deurbel?

    De slimme deurbel werkt alleen via internet. Een goede netwerkkabel of wifi verbinding met versterker is hiervoor erg belangrijk. De slimme deurbel maakt live foto's en video's. U kunt de slimme deurbel en daarmee de beelden via een app met uw smartphone verbinden. Let op! De techniek om de bezoeker goed in beeld te krijgen, met tegenlicht of in het donker, kost veel geheugen. U kunt de beelden lokaal (basisstation) of in de cloud (extern) opslaan en dit is niet bij de prijs inbegrepen.

    YouTube video thumbnail

    Belangrijk om te weten 

    • U heeft een abonnement nodig als u alle opties, zoals persoonsherkenning en het opslaan en delen van beelden, wilt gebruiken. Dit kost ongeveer €5,- per maand. 
    • Als u niet zo handig bent kiest u een plug-in model of een deurbel met batterij. Voor een installatie met elektrische en netwerk bedrading kunt u een monteur inschakelen. 
    • Bij een slimme deurbel is uw smartphone de standaard ontvanger: belt iemand aan dan krijgt u een melding via de app. U krijgt dus geen  geluidsignaal in huis. U kunt hiervoor een deurbelgong of trilontvanger aanschaffen  Deze draadloze ontvanger gaat in een stopcontact op een centrale plek in huis en waarschuwt u wanneer iemand aanbelt. Let op! Niet iedere slimme deurbel is te koppelen aan een draadloze ontvanger. 

    Productoverzicht

    Wordt het vergoed?

    U krijgt het hulpmiddel (gedeeltelijk) vergoed omdat het onder de basisverzekering valt en opgenomen is in het reglement hulpmiddelen. U vindt dit reglement op de website van uw zorgverzekeraar. Neem voor aanschaf contact op met uw zorgverzekeraar.

    Meer over de Zorgverzekeringswet

    Hoe te verkrijgen?

    Hulpmiddelen vanuit de Zorgverzekeringswet

    In de Zorgverzekeringswet (ZvW) staat beschreven welke hulpmiddelen voor vergoeding uit het basispakket in aanmerking komen. Bekijk het overzicht op de website van Zorginstituut Nederland.
    De hulpmiddelen die vergoed worden vindt u in het Reglement Hulpmiddelen op de website van uw verzekeraar. Let op! Dit Reglement Hulpmiddelen kan verschillen per zorgverzekeraar. In het reglement staan de voorwaarden zoals de hoogte van de vergoeding, de eigen bijdrage, vervanging, wijziging of reparatie van een hulpmiddel, gebruikstermijnen en de kwaliteitseisen.

    Wie bepaalt of beoordeelt het?

    • De zorgverzekeraar beoordeelt in het individuele geval of een verzekerde in aanmerking komt voor (redelijkerwijs is aangewezen op) het aangevraagde hulpmiddel. De zorgverzekeraar kan het hulpmiddel in eigendom van de verzekerde geven of uitlenen.
    • De zorgverzekeraar kan voorwaarden stellen aan het vergoeden van hulpmiddelen. Bijvoorbeeld dat vooraf toestemming nodig is van de zorgverzekeraar. Of dat bij de aanvraag van een hulpmiddel een voorschrift of toelichting nodig is van een behandelend arts.

    Afhankelijk van het soort zorgpolis kan een verzekerde:

    •  Zelf kiezen waar hij het hulpmiddel haalt.
    •  Kiezen uit leveranciers die een contract met de zorgverzekeraar hebben.
    • Richtlijnen vinden over bijvoorbeeld vervanging, wijziging of reparatie van een hulpmiddel en gebruikstermijnen.

    Informatie

    Komt u er niet uit? Bezoek dan het informatie- en adviespunt het Juiste loket|Regelhulp (Ministerie van VWS).

    Meer informatie 

    • Er zijn diverse websites die u helpen om de voor u meest geschikte slimme deurbel te vinden. U kunt ook terecht bij elektronica speciaalzaken. Bijvoorbeeld: Top 10 Slimme Deurbellen
    • De gewone slimme deurbel wordt niet vergoed, maar als deze onderdeel is van een wek- en alarmeringssysteem kunt u bij uw zorgverzekering terecht. 
    • Op Zorgvannu.nl: Slimme deurbel met camera.

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSlimme deurbel met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    • Laatst herzien op: 16-09-2023 

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Gerelateerde 'Handig om te doen's

    Deel deze pagina via: