Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Mobiele til- of hefstoel

Komt u als zorgverlener of mantelzorger in situaties dat u iemand die gevallen is overeind moet helpen? Met de Raizer, Indeelift of de opblaasbare Camel kunt u een gevallen persoon binnen enkele minuten overeind helpen zonder grote krachtinspanning. Ze zijn zo ontworpen dat zij snel en eenvoudig gebruikt kunnen worden. Natuurlijk checkt u eerst of er geen verwonding of ernstig letsel is.

Inhoud

    Inhoud

    Laatst bijgewerkt op: 02-08-2024

    Waarvoor dient een mobiele til- of hefstoel?

    Met de mobiele til- of hefstoel zoals de Raizer, Indeelift en de opblaasbare Camel kunt u zonder veel kracht te gebruiken, iemand die is gevallen laten zitten of staan. 

    Hoe werkt een mobiele til- of hefstoel?

    • Raizer: Het zitvlak van het toestel wordt onder de knieën van de gevallen persoon geschoven. Daarna klikt u de poten en rugleuning in elkaar. Er is wel voldoende ruimte nodig. Met een afstandsbediening (elektrisch, accu) of handzwengel brengt u de persoon in een zittende positie. De Raizer is draagbaar en weegt 13 kg. Maximaal te tillen gewicht 150 kg. 
    • Indeelift: Deze 'Human floor lift" is ook zelfstandig te gebruiken en geschikt voor kleine ruimtes. U of de persoon die gevallen is neemt plaats op het zitvlak, met een afstandsbediening (accu) brengt u de lift omhoog en kantelt u de stoel zodat de gebruiker kan opstaan of op een (rol)stoel kan plaatsnemen. De Indeelift heeft wielen waarmee u hem kunt verplaatsen en weegt 29 kg. Maximaal te tillen gewicht 140 kg. Video opent in een nieuw tabblad.
    • Camel: Het kussen wordt onder de persoon geplaatst die hulp nodig heeft en is geschikt voor kleine ruimtes. De hefstoel werkt op een accu, met de afstandsbediening wordt het kussen opgeblazen en de persoon komt omhoog. Na gebruik laat u het kussen leeglopen. De tas met het kussen en de accu is draagbaar en weegt 6,5 kg. Maximaal te tillen gewicht 320 kg. Video opent in een nieuw tabblad.
    YouTube video thumbnail

    Productoverzicht

    Alternatieven

    Wordt het vergoed?

    Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding voor dit hulpmiddel. Voordat u het hulpmiddel aanschaft kunt u informatie inwinnen bij uw zorgverzekeraar, gemeente, zorgkantoor of bij het UWV.

    Komt u er niet uit? Bezoek dan Informatie- en adviespunt Juiste Loket | Regelhulp - Ministerie van VWS

    Meer informatie

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMobiele til- of hefstoel met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Deel deze pagina via: