Planbord
Planborden brengen structuur, tijdsbesef en overzicht aan bij werk, huishouden of persoonlijke activiteiten (dagindeling). Planborden heten ook wel whiteboards.
Waarvoor dient een planbord?
Planborden vallen op omdat ze groot zijn en in het zicht staan. U kunt ze daardoor niet missen. Planborden bieden meestal per tijdseenheid, bijvoorbeeld uren in een dag, de mogelijkheid om acties en afspraken vast te leggen. Dit voorkomt dubbele afspraken of het vergeten ervan. De duidelijkheid en de volgorde van acties en afspraken brengt structuur in een dag.
Hoe werkt een planbord?
Een leeg planbord gebruikt u om zelf de aktiviteiten van een tijdseenheid, bijvoorbeeld een dag, op te schrijven. Er bestaan ook planborden met een tijdsindeling, bijvoorbeeld in dagen per week. Die dagen zijn dan weer overzichtelijk opgedeeld in uren. U kunt dan activiteiten en afspraken invullen. Er bestaan ook planborden waar u pictogrammen met magneetjes op de juiste momenten plaatst. Pictogrammen zijn gericht op mensen die teksten niet goed kunnen lezen of begrijpen. Activiteiten en afspraken die afgehandeld zijn, streept u door of wist u met een wisser.
Wordt het vergoed?
U krijgt geen vergoeding.
- Bezoek een (hulpmiddelen)speciaalzaak of thuiszorgwinkel in uw buurt.
- Zoek via het internet met de zoekwoorden: [naam hulpmiddel] en ‘kopen’, bijvoorbeeld babyfoon kopen. Aanvullend kunt u het woord ‘tweedehands’ of ‘huren’ gebruiken.
- Meer informatie: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?
Vragen of opmerkingen?
Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons
feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.
Via ons contactformulier kunt u reageren op de informatie op deze pagina.
Laatst herzien op 14 januari 2022