Dovensignaleringssysteem

Hoort u de bel van de voordeur of uw telefoon niet? Bent u bang dat u de rookmelder of koolmonoxidemelder niet hoort? Met wek- en waarschuwingsapparatuur voor doven en slechthorenden of dovensignaleringssystemen neemt u dit soort signalen wel waar en kunt u op het juiste moment reageren.

Waarvoor dient een dovensignaleringssysteem?

Wek- en waarschuwingsapparatuur voor doven en slechthorenden gebruikt u in situaties waarin u hoorbare signalen niet of slecht hoort. De bel van de voordeur, de telefoon en de signalen van rook of koolmonoxidemelder en de babyfoon.

Hoe werkt een dovensignaleringssysteem?

Wek- en waarschuwingsapparatuur voor doven en slechthorenden bestaan uit zendertjes die een signaal doorgeven naar een ontvanger. De ontvanger kan een trilontvanger zijn die u meedraagt, maar ook een schemerlamp die knippert of een trilwekker. De zender sluit u aan op bijvoorbeeld de telefoon of de deurbel.
Een flitslamp steekt u in het stopcontact of de lamp werkt via radiogolven. Een systeem dat via radiogolven werkt, is draagbaar en neemt u ook mee naar buiten. Er is ook een app beschikbaar waar u de signalen via internet direct op uw smartphone of tablet ontvangt.

Belangrijk om te weten

  • Meer informatie vindt u op www.zorgvannu.nl.
  • Er zijn basispakketen te koop: deurbelzender, telefoonzender en rookmelder en een wekker gecombineerd met óf een flitslamp óf een pager. Een draagbare ontvanger en babyfoon zijn extra toe te voegen.

Wordt het vergoed?

U krijgt het hulpmiddel (gedeeltelijk) vergoed omdat het onder de basisverzekering valt en opgenomen is in het reglement hulpmiddelen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Vragen of opmerkingen?

Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.

Via ons contactformulier kunt u reageren op de informatie op deze pagina.
Laatst herzien op 13 oktober 2021

Vergelijkbare hulpmiddelen Slechthorend/doof én slechtziend/blind

 
 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier