Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Zwembadlift

Kunt u, uw partner of uw kind niet meer met de trap in en uit een zwembad? Vaste of verrijdbare zwembadliften maken het mogelijk om van het zwembad gebruik te maken: in het water te liggen of te zwemmen.

Inhoud

    Inhoud

    Laatst bijgewerkt op: 19-01-2024

    Waarvoor dient een zwembadlift?

    Zwembadliften ondersteunen in het zwemwater bij het drijven of bij zwembewegingen. Sommige zwembadliften kunnen alleen iemand in het water zetten en er weer uithalen.

    Hoe werkt een zwembadlift?

    De zwemmer zit in een stoel, ligt op een stretcher of zit in tilbanden van de lift. Dan wordt de zwemmer op de juiste hoogte in het water gebracht of omhoog gehaald. Mobiele liften leggen de afstand die iemand zwemt mee af en kunnen op elke plek worden ingezet. Vaste liften zijn op de vloer, aan de wand of aan het plafond gemonteerd. Iemand anders bedient de lift.

    Belangrijk om te weten

    • De meeste zwembadliften dragen tot 150 kg. Voor zwaardere mensen bestaan speciale liften. 
    • Er is ook een mobiele zwembadlift (video)

    Productoverzicht

    Uitvoeringen

    • Zwembadliften met stoel. Deze liften hebben een stoel waarin zwemmers in en uit het water gaan.
    • Zwembadliften met stretcher. Stretchers of brancards bieden de mogelijkheid om zwemmers die niet (goed) kunnen zitten in en uit het water te laten gaan en/of te laten drijven.
    • Zwembadliften met tilband. Deze liften kunnen zwemmers die in de tilbanden zitten rechtstreeks uit een rolstoel in het water brengen en er weer uithalen om zonder overstappen in de rolstoel te zetten.
    • Zwembadliften, verrijdbaar. Compact en gemakkelijk verrijdbaar door grote wielen. De tillift werkt op oplaadbare accu’s 24 Volt zwakstroom en gaat automatisch in en uit de vloersokkel. De lift is door één persoon te bedienen.
       

    Wordt het vergoed?

    U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

    Hoe te verkrijgen?

    Zelf aanschaffen

    Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

    Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

    Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

    Informatie 

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelenwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactZwembadlift met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Deel deze pagina via: