Sta-opstoel

Sta-opstoelen kantelen schuin omhoog of omlaag waardoor u gemakkelijker zelfstandig in en uit de stoel kunt komen. Het sta-op mechanisme helpt u omhoog of omlaag, waardoor u op een natuurlijke manier zonder moeite kunt gaan zitten en opstaan.

Waarvoor dient een sta-opstoel?

Sta-opstoelen kantelen schuin omhoog of omlaag waardoor u zonder te buigen en extra te steunen zelfstandig in en uit de stoel kunt komen.

Hoe werkt een sta-opstoel

Sta-opstoelen werken elektrisch of met een gasveer. De electrische bediening zit er los bij of is in een van de armleuningen verwerkt.
De Bib of mechanische sta-opstoel maakt gebruik van de eigen op-sta beweging. Door het bovenlichaam naar voren te bewegen en tegelijkertijd enige druk op de armleuningen uit te oefenen komt de zitting omhoog. Hierdoor komt u in balans en kost opstaan weinig spierkracht. Het is een sta-op stoel, maar tevens een trainings-, hulpmiddel wat helpt om in beweging te komen en de spieren te trainen.

Belangrijk om te weten

Sta op stoel de Bib

Reageer op dit hulpmiddel

Alvast bedankt voor uw reactie! Hiermee kunnen wij de website verder verbeteren. Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.
Laatst herzien op 8 februari 2021

Andere hulpmiddelen bij Beroerte (CVA)

 
 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier