Tips haarverzorging met beperkte arm/handfunctie

Haren wassen kan lastig zijn als u (tijdelijk) uw hand en of arm niet goed kunt gebruiken. We hebben wat tips voor u op een rijtje gezet.

Eerst alles klaarzetten

Heeft u alles binnen bereik? Er zijn handige doucherekjes die u aan de kraan kunt hangen of aan de douchewand kunt bevestigen. Vergeet ook de handdoek niet.

De shampoo

In plaats van de shampoo in de hand te doen en daarna op uw hoofd, is direct op het hoofd aanbrengen één stap minder. Een shampoofles met een klepsluiting is ook makkelijker te openen en sluiten dan met een draaidop. Ook kan de shampoo in een dispenser opgehangen worden waar u makkelijk bij kunt.
Alternatieven zijn droogshampoo en of een verzorgend wassen shampoo-badmuts.

Zoek steun bij de muur

Heeft u een probleem met de arm(en) omhooghouden maar wel een goede handfunctie? Hef uw arm omhoog en plaats deze tegen de muur. Met deze hand kunt u dan de shampoo door uw haar wrijven en de haren wassen.

Zittend haar wassen en drogen

U kunt ook uw hoofd naar de armen en handen toe bewegen. Uw arm en hand steunt op de knie en u brengt uw hoofd naar de hand met shampoo of de badhanddoek toe. Was en droog uw haar nu voorovergebogen. Een handdoek die goed vocht opneemt scheelt u energie, ook kunt u een föhn gebruiken.

Handige hulpjes bij het wassen

  • Met een badborstel of badspons eventueel met een lange gebogen steel uw haren wassen. Echter lange haren raken wel snel in de knoop.
  • Zeepdispenser, hang deze op een hoogte waarbij u de shampoo direct op het hoofd kunt doseren. Er zijn elektrische varianten.
  • Een douchekruk, een douchestoel of een douchezitje aan de muur om zittend uw haar te wassen en drogen.

Informatie

 

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier