Tips voor veilig douchen

Douchen wil iedereen graag zo lang mogelijk zelf doen. Voelt u zich onzeker onder de douche of bent u bang om te vallen? Er verschillende mogelijkheden om veilig te douchen zonder al te grote aanpassingen.

Eerst alles klaarzetten

Maak er een goede gewoonte van om eerst te kijken of u alles bij de hand hebt. Er zijn handige doucherekjes die u aan de kraan kunt hangen of aan de douchewand kunt bevestigen. Zo hebt u alles bij de hand en hoeft u niet te bukken. Hang ook de handdoek binnen handbereik.

Een veilige vloer

Een stroeve vloer voorkomt dat u uitglijdt. Uitglijden door een gladde douche kan vervelende gevolgen hebben. Een simpele oplossing is een anti-slipbadmat maar er zijn ook diverse andere antislipmaterialen

Stabiel staan

Heb u soms even behoefte aan houvast dan kunt u denken aan het plaatsen van een douchesteun.  
Er zijn diverse soorten: horizontaal en verticaal, met zuignap of vaste montage. Meer informatie over welke douchesteunen voor u geschikt zijn, vindt u bij tips douchesteunen.

Zittend douchen

Als u moeite hebt met staan, dan kunt u ook zittend douchen. Met een douchekruk, een douchestoel of een douchezitje aan de muur. Een douchestoel en douchezitje heeft als voordeel dat u een rugleuning hebt. Ook douchekrukken en douchestoelen zijn in veel soorten en maten te koop.

Zittend douchen in bad

Als u een bad heeft kunt u ook zittend douchen in de badkuip. Er zijn diverse hulpmiddelen die op de rand van het bad geplaatst kunnen worden om een zitje te maken op het bad bijvoorbeeld een badplank of een badstoel.   

Handige hulpjes bij het wassen

Komt u onder de douche  moeilijk bij uw rug, onderbenen of voeten? Een badborstel of badspons met een lange gebogen steel lost dit voor u op.

Meer algemene informatie:

 

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier