Apps voor medicijngebruik begeleiden en volgen het nemen en toedienen van medicijnen. Bijvoorbeeld een app die helpt om de medicijnvoorraad bij te houden. Elke keer als de persoon een medicijn inneemt, telt het programmaatje af en geeft tijdig aan wanneer u een nieuwe voorraad medicijnen moet bestellen. Een andere extra functie is het schrijven van een notitie zodat u dit bijvoorbeeld later met de arts kan bespreken. De meeste apps geven ook een signaal dat het tijd is om een (bepaald) medicijn te nemen. Door het grote aanbod apps bestaat er voor bijna iedere gebruiker wel een passende app. Er bestaan apps die u er alleen maar aan
herinneren dat u medicijnen moet nemen.
Apps voor medicijngebruik gebruikt u om te weten wanneer u welke medicijnen moet nemen en hoe u reageert op de medicijnen. Hierdoor vergeet u niet op het gewenste tijdstip om een medicijn te nemen. En u heeft minder kans om een verkeerd medicijn te nemen. U kunt soms de voorraad van uw medicijnen bijhouden en automatisch bijbestellen bij de apotheek. Met een app kunnen u, een zorgverlener of mantelzorger vaak zien wanneer u voor het laatst een medicijn hebt genomen.
De werking is per app verschillend. U maakt de app na downloaden persoonlijk door de eigen medicatie en de momenten waarop u bepaalde medicijnen moet gebruiken in te voeren op de smartphone of tablet. Dit kan u zelf doen, maar ook uw mantelzorger, familie of vrienden. U ontvangt daarna een trilling of geluidssignaal ter herinnering van uw medicatiemoment.
U krijgt geen vergoeding. Waar vindt u het hulpmiddel?
- Bezoek een (hulpmiddelen)speciaalzaak of thuiszorgwinkel in uw buurt.
- Zoek via het internet met de zoekwoorden: [naam hulpmiddel] en ‘kopen’, bijvoorbeeld babyfoon kopen. Aanvullend kunt u het woord ‘tweedehands’ of ‘huren’ gebruiken.
- Meer informatie: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?
Alvast bedankt voor uw reactie! Hiermee kunnen wij de website verder verbeteren. Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons
feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.
Laatst herzien op 15 oktober 2020