Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Blikopener

Heeft u weinig of geen kracht in uw hand(en)? Mechanische, j-poppers, elektrische of batterij aangestuurde blikopeners bieden een oplossing ook als u maar één hand kunt gebruiken.

Inhoud

    Inhoud

    Laatst bijgewerkt op: 29-01-2024

    Waarvoor dient een blikopener?

    Een blik openen met een mechanische, elektrische of batterij aangestuurde blikopener kost weinig kracht. Er zijn ook blikopeners voor éénhandig gebruik.

    Hoe werkt een blikopener?

    U zet de blikopener op het blik en gebruikt de draaiknop om het mes langs de rand te draaien. Een elektrische opener doet dit volautomatisch. Bij een 1-knop systeem op batterijen blijft het deksel aan een magneet hangen. Blikken met een lip opent u met een J- vormige opener: punt in de lip plaatsen en hendel naar achteren trekken.

    Belangrijk om te weten

    • Niet alle modellen zijn geschikt voor mensen die eenhandig zijn. Voor het plaatsen en vasthouden van het blik heeft u soms allebei de handen nodig.

    Productoverzicht

    Uitvoeringen

    • Mechanische of elektrische openers of openers op batterijen.
    • Elektrische blikopeners voor in de hand of voor op het aanrecht.
    • Openers die u met één knop bedient.
    • Reguliere blikopeners met extra grote handvatten en een draaiknop voor meer grip.
    • Openers voor eenhandig gebruik met een knop of handvatten waarin u knijpt.
    • Een kleine opener voor frisdrankblikjes.
    • J-opener of J-popper voor het openen van blikken met lip.

    Alternatieven

    • Een blik met lipsysteem kunt u ook aan de onderkant openmaken met een reguliere (elektrische) blikopener.

    Wordt het vergoed?

    U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

    Hoe te verkrijgen?

    Zelf aanschaffen

    Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

    Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

    Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

    Meer informatie

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelenwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBlikopener met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Gerelateerde 'Handig om te doen's

    Deel deze pagina via: