Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

App voor bloedglucosemeting

Wilt u de glucosewaarden in uw bloed bijhouden? Er zijn verschillende apps die dit mogelijk maken. De apps meten meestal ook de inname van koolhydraten en het gebruik van insuline en medicijnen.

Inhoud

    Inhoud

    Laatst bijgewerkt op: 17-01-2024

    Waarvoor dient een app voor bloedglucosemeting??

    Een app voor bloedglucosemeting gebruikt u als u diabetes (suikerziekte) heeft. De app berekent uw bloedwaarden. Dit is bijvoorbeeld handig als u niet goed weet wanneer u de glucosewaarde moet meten. De gegevens analyseert u in de meeste gevallen via een online account.

    Hoe werkt een app voor bloedglucosemeting?

    De werking per app is verschillend. U vult in wat u eet en krijgt daarmee een overzicht van wat u op een dag heeft gegeten en wat de bloedwaarden zijn. De medicatie-inname, het lichaamsgewicht en de mate van lichaamsbeweging neemt de app mee in de berekening van de glucosewaarde. Andere functies zijn het afgeven van een signaal als u het glucosegehalte moet meten en het in de gaten houden van de bloedsuikerspiegel. Als de waarde te hoog of te laag is, kunt u via de app contact leggen met een arts.

    YouTube video thumbnail

    Belangrijk om te weten

    • Raadpleeg bij twijfel over het glucosegehalte altijd een arts. De apps geven niet het exacte glucosegehalte aan.
    • Voor een goede berekening van het glucosegehalte is het nodig om 4 keer per dag alles in te vullen.
    • Er bestaan apps speciaal voor kinderen.

    Productoverzicht

    Wordt het vergoed?

    U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

    Hoe te verkrijgen?

    Zelf aanschaffen

    Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

    Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

    Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

    Meer informatie

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelenwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactApp voor bloedglucosemeting met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Deel deze pagina via: