Boodschappenwagen met zitje
Pauzeren tijdens het doen van de boodschappen? Met een boodschappenwagen op wieltjes hoeft u geen zware boodschappen te dragen. Een boodschappenwagen met zitje heeft een uitvouwbaar stoeltje. Een boodschappenwagen heet ook wel een boodschappentrolley.
Laatst bijgewerkt op: 07-09-2023
Waarvoor dient een boodschappenwagen met zitje?
Een boodschappenwagen met wieltjes en een opklapbaar zitje ondersteunt u bij het boodschappen doen. U hoeft niet zwaar te tillen en u kunt uitrusten op het zitje. U kunt hierdoor ook boodschappen doen in winkels die verder liggen en u blijft in beweging. Bewegen is belangrijk voor uw spieren.
Hoe werkt een boodschappenwagen met zitje?
U trekt de boodschappenwagen op wieltjes achter u aan. Als u er niet mee rijdt, staat de wagen stabiel op de vloer. Als u wilt uitrusten, vouwt u het zitje uit.
Belangrijk om te weten
- Een correcte hoogte van de trek of duwbeugel is belangrijk voor de loophouding en het veilig lopen. Let op dat de beugel verstelbaar is.
- Er is verschil in laadcapaciteit en maximaal draagvermogen.
- De indeling en het materiaal van de boodschappentas zijn belangrijk. Regenbestendig of bijvoorbeeld een apart opbergvakje voor de portemonnee.
- Er is een koppelingsset voor de fiets. Niet iedere boodschappenwagen is hiervoor geschikt.
Productoverzicht
Uitvoeringen
- Een boodschappenwagen met grote luchtbanden.
- Een trolley die u voor u uit duwt.
- Een boodschappenwagen met 6 wieltjes speciaal voor het nemen van trappen of stoepranden. Deze heeft echter geen zitje.
- Een speciale lichtgewicht trolley.
- De boodschappenwagen bestaat in meerdere kleuren en designs.
Alternatieven
- Als u niet meer met een wagentje kunt lopen, denk dan aan een bezorgservice voor boodschappen of maaltijden. Bestellen kunt u via de telefoon of internet.
Wordt het vergoed?
U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen.
Hoe te verkrijgen?
Zelf aanschaffen
Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.
Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.
Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.
Meer informatie
- Tips op de Hulpmiddelenwijzer voor bewegen en sporten.
- Meer over bewegen en gezondheid op Thuisarts.nl.
Vragen of opmerkingen
De Vilans Hulpmiddelenwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?
Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBoodschappenwagen met zitje met ons opnemen.
Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!