Mobiele seniorentelefoons zijn eenvoudiger te bedienen en te gebruiken. Deze telefoons hebben minder mogelijkheden dan standaard mobiele telefoons, waardoor u minder hoeft te kiezen. Vaak hebben ze ook een noodknop waarmee u met één druk op de knop een aangesloten noodcentrale of familie en mantelzorgers bereikt. Seniorentelefoons houden ook rekening met slechthorendheid en zijn eenvoudiger te bedienen bij pijn of last met handen en vingers. Bijna elke mobiele telefoon die nu verkocht wordt is een 'smartphone' of slimme telefoon. Een smartphone heeft allerlei extra functionaliteiten, zoals toegang tot het internet, de mogelijkheid om apps te downloaden, gps en een betere camera.
Mobiele seniorentelefoons gebruikt u als u een standaard mobiele telefoon te ingewikkeld vindt. Of wanneer u de knoppen op de telefoon niet goed kunt zien of de tekst op het scherm niet goed kunt lezen. Meestal kunt u een speciale noodknop en/of sneltoetsen naar belangrijke nummers (laten) instellen.
U krijgt geen vergoeding.
- Bezoek een (hulpmiddelen)speciaalzaak of thuiszorgwinkel in uw buurt.
- Zoek via het internet met de zoekwoorden: [naam hulpmiddel] en ‘kopen’, bijvoorbeeld babyfoon kopen. Aanvullend kunt u het woord ‘tweedehands’ of ‘huren’ gebruiken.
- Meer informatie: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?
Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons
feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.
Via ons contactformulier kunt u reageren op de informatie op deze pagina.
Laatst herzien op 17 februari 2023