Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Headset voor mobiele telefoon

Heeft u moeite met het vasthouden van uw mobiele telefoon? Met een headset voor een mobiele telefoon is het mogelijk om handsfree te bellen. Hoort u minder goed? Een headset voorkomt omgevingsgeluiden zodat u een gesprek beter kunt volgen.

Inhoud

    Inhoud

    Laatst bijgewerkt op: 12-12-2023

    Waarvoor dient een headset?

    Een headset voor mobiele telefoons maakt bellen zonder gebruik van hand en arm mogelijk. Handsfree bellen is verplicht voor automobilisten. Headsets zijn ook geschikt bij gebruik van een (elektrische) rolstoel. Een headset voor mobiele telefoon zorgt dat het geluid direct in het oor komt, waardoor omgevingsgeluiden minder ruis veroorzaken.

    Hoe werkt een headset?

    Een headset heeft oordopjes of oorkussens. Een headset sluit u aan op uw mobiele telefoon zodat u de telefoon tijdens het bellen niet hoeft vast te houden. De telefoon opnemen, afsluiten en het volume aanpassen regelt u via een afstandsbediening.

    Belangrijk om te weten

    • Een draadloze headset heeft een bluetooth-verbinding nodig. Let op of uw mobiele telefoon dit ondersteunt.

    Productoverzicht

    Uitvoeringen

    Er zijn headsets met snoer en draadloze headsets verkrijgbaar.

    • Een headset met snoer heeft 2 oordopjes of oorkussens (speakers), een microfoon en een 3.5mm jackplug. Oorkussens zitten aan een verstelbare of flexibele band die over het hoofd of achter de nek worden gedragen. In het snoer is een afstandsbediening verwerkt.
    • Een draadloze headset maakt gebruik van een bluetooth-verbinding met uw mobiele telefoon. De headset is compact en licht, bevat een oordopje, afstandsbediening en microfoon. U hangt de headset met een beugel aan uw oor (clip). Er is ook een draadloze Bluetooth Mini In-Ear Oordopje.

    Wordt het vergoed?

    U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

    Hoe te verkrijgen?

    Zelf aanschaffen

    Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

    Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

    Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelenwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactHeadset voor mobiele telefoon met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Deel deze pagina via: