Hoorbril

Met een hoorbril combineert u een apparaat om beter te horen met een bril om scherper te zien. U kunt geluid beter horen en de hoorbril verbetert het voeren of volgen van gesprekken. Door het brilmontuur valt het gehoorapparaatje minder op. U kiest voor een type hoorbril afhankelijk van wat u nog kunt horen en van uw eigen wensen.

Waarvoor dient een hoorbril?

Hoorbrillen maken het mogelijk dat u zonder grote inspanning geluid beter kunt horen en een gesprek kunt voeren of volgen. De bril maakt scherper zien mogelijk.

Hoe werkt een hoorbril?

Een hoorbril versterkt geluid of filtert omgevingsgeluiden weg. Sommige apparaten dempen ook te hard geluid. Hoorbrillen hebben een microfoon verwerkt in of aan de brilpoot. U stelt het apparaat naar eigen behoefte in.

Belangrijk om te weten

Hoorbril

Uitvoeringen

  • Hoorbrillen met luchtgeleiding. Brillen met een klein hoorapparaatje gemonteerd aan de poot van de bril.
  • Hoorbrillen met beengeleiders. Deze hoorbrillen hebben aan het uiteinde van de brilpoten een geleider die via trillingen geluid overbrengt naar het oor.
  • Hoorbrillen met richtingmicrofoons. Deze brillen hebben in de brilpoten meerdere microfoons die achter elkaar zijn geplaatst. Door gebruik te maken van het tijdsverschil in het voortgaan van het geluid langs de voorste tot de achterste microfoon, kan het geluid van voren versterkt en dat van achteren en opzij juist onderdrukt worden. Hierdoor heeft u minder last van geroezemoes en lawaai.

Wordt het vergoed?

U krijgt het hulpmiddel (gedeeltelijk) vergoed omdat het onder de basisverzekering valt en opgenomen is in het reglement hulpmiddelen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Vragen of opmerkingen?

Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.

Via ons contactformulier kunt u reageren op de informatie op deze pagina.
Laatst herzien op 3 augustus 2021

Vergelijkbare hulpmiddelen Luisteren

Zoek verder op

Luisteren (5)
 
 
 

Extra informatie

Voor onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.
Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen.

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier