Tussentreden
Bent u minder mobiel en heeft u moeite met traplopen? Met tussentreden halveert u het hoogteverschil tussen traptreden. U heeft dan minder spierkracht nodig voor het traplopen en u hoeft niet uw gewrichten zo ver te buigen. Traplopen is met tussentreden minder inspannend voor uw hart en longen.
Waarvoor dienen tussentreden?
Met tussentreden is traplopen minder belastend bij beperkingen in mobiliteit door artrose, reuma, ouderdom, spierziekten, obesitas, hartfalen, CVA, dwerggroei of rugklachten. Traplopen is een goede dagelijkse beweging om fit te blijven.
Hoe werken tussentreden?
Tussentreden worden op maat gemaakt. Ze worden links of rechts, maar altijd aan de buitenzijde van de trap geplaatst. De tussentreden halveren de staphoogte. De ene voet stapt van vaste trede naar vaste trede en de andere voet van tussentrede naar tussentrede. Hierdoor belast u minder uw spieren en gewrichten en is traplopen minder inspannend voor hart en longen.
Belangrijk om te weten
Praktisch
- Tussentreden zijn een goedkoop alternatief voor het plaatsen van een traplift of voor een verbouwing of verhuizing.
Alternatief
Informatie
TRAPLIFT alternatief; verrassend SIMPEL: Easysteppers
Wordt het vergoed?
Dit hulpmiddel wordt mogelijk vergoed vanuit de Wmo (gemeente) of de Wlz (CIZ). Op onze keuzewijzer kunt u kijken welke van toepassing is.
Gebruik de informatie van de Hulpmiddelenwijzer voor uw aanvraag/gesprek bij uw gemeente of het CIZ. Soms wordt er een eigen bijdrage gevraagd. Wacht altijd eerst op toestemming voordat u iets aanschaft of verplichtingen aangaat!
Vragen of opmerkingen?
Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geef u dan op voor ons
feedbackpanel. Uw mening doet ertoe.
Via ons contactformulier kunt u reageren op de informatie op deze pagina.
Laatst herzien op 13 januari 2023