Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Pashouder

Bent u vaak uw betaalpas aan het zoeken? Zit uw pas los in uw zak? Een pashouder voorkomt krassen en beschadigingen. Als u een exemplaar neemt met een koord of clip raakt u uw pas niet kwijt. U kunt ook een pashouder met meerdere vakjes gebruiken.

Inhoud

    Inhoud

    Laatst bijgewerkt op: 24-07-2023

    Waarvoor dient een pashouder?

    Een pashouder voorkomt krassen en beschadigingen van de pas. Een nekkoord of clip voorkomt het verlies van of het zoeken naar de pas.

    Hoe werkt een pashouder?

    U schuift uw pas in de houder. Als er een kort aan zit doet u deze om uw nek. Als er een clip is, kunt u de pashouder aan uw kleding vastmaken. Als u een houder met afrolmechanisme gebruikt, hoeft u de pas niet los te maken voor gebruik. Bij een houder voor meerdere pasjes plaatst u de pasjes in de vakjes.

    Belangrijk om te weten

    • Let op het materiaal! Bij sommige houders dient u deze te verwijderen voordat u met uw pas kunt scannen.
    • Er is een pashouder met beveiliging van uw persoonsgegevens. De ID-cover is verkrijgbaar bij de ANWB en Dienst Burgerzaken. Het werkt ook tegen het aflezen op afstand.
    • Er is ook een paspakker voor het pinnen als u moeite heeft met het vasthouden van de pas.

    Productoverzicht

    Uitvoeringen

    • Pashouder met meerdere vakjes.
    • Pashouder met een clip voor bevestiging aan kleding.
    • (Aluminium) doosje voor pasjes.
    • Pashouder met een nekkoord.
    • Pashouder met een ring en afrolmechanisme (jojo of trekkoord). Met of zonder plastic insteekhoesje.

    Wordt het vergoed?

    U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

    Hoe te verkrijgen?

    Zelf aanschaffen

    Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

    Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

    Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

    Vragen of opmerkingen

    De Vilans Hulpmiddelenwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPashouder met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    Deel deze pagina via: