Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over de Hulpmiddelenwijzer.


Kan ik bij de Hulpmiddelenwijzer ook hulpmiddelen bestellen?

 
De Vilans Hulpmiddelenwijzer is geen (internet)winkel, u kunt geen hulpmiddelen bij ons bestellen. De Hulpmiddelenwijzer biedt onafhankelijke informatie over soorten hulpmiddelen.
 

Wat doet de Hulpmiddelenwijzer?

 
U vindt in de Hulpmiddelenwijzer onafhankelijke, neutrale informatie over hulpmiddelen. Met deze informatie kunt u of uw mantelzorger zelf hulpmiddelen selecteren, bijvoorbeeld door bepaalde types hulpmiddelen met elkaar te vergelijken. De Hulpmiddelenwijzer geeft u voldoende informatie om samen met bijvoorbeeld een zorgverlener, een Wmo-ambtenaar of een huisarts, een passend hulpmiddel te vinden. De Hulpmiddelenwijzer geeft geen informatie of kwalitatief oordeel over verschillende merken.
 

Ik heb een vraag over de vergoeding van een hulpmiddel

 
Helaas is het ook voor ons soms niet duidelijk of een hulpmiddel wel of niet vergoed wordt en waar het aangevraagd kan worden. We zijn dan ook terughoudend in het benoemen van vergoedingsmogelijkheden. De informatie op de Hulpmiddelenwijzer over vergoedingsregelingen baseren wij grotendeels op bronnen van samenwerkingspartners als Regelhulp.nl. Biedt het informatieblad over het gezochte hulpmiddel niet voldoende informatie? Kijk dan eens bij Vergoedingsmogelijkheden.
 

Jullie geven aan 'eerlijke en onafhankelijke' informatie te geven. Hoe zit dat?

 
De Hulpmiddelenwijzer is een initiatief van het Ministerie van VWS en wordt uitgevoerd door Vilans. VWS vindt het belangrijk dat ingezetenen, dus ook gebruikers van hulpmiddelen en hun mantelzorgers, betrouwbare informatie kunnen vinden over hulpmiddelen. Daarom financieren zij de Vilans Hulpmiddelenwijzer. Door deze financiering kan de Hulpmiddelenwijzer volledig onafhankelijk werken. Bedrijven en andere organisaties betalen niet mee.
 

Kan ik de Hulpmiddelenwijzer op mijn tablet of telefoon bekijken?

 
Ja, dat kan. U komt dan automatisch op de mobiele weergave van de website. Deze mobiele toegang biedt een eenvoudige weergave van de Hulpmiddelenwijzer waarin u snel en gemakkelijk kunt zoeken. U heeft natuurlijk wel toegang tot internet nodig.

Er is geen smartphone of tablet applicatie (app) beschikbaar van de Hulpmiddelenwijzer. U kunt wel een snelkoppeling maken op een tablet of smartphone, bijvoorbeeld naar uw startscherm.

Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier