Verveelt u zich? Tips en hulpmiddelen.

In de coronatijd is heel Nederland druk aan het opruimen en poetsen geslagen mede dankzij verveling. Maar heeft u een beperking dan kosten vanzelfsprekende dingen meer moeite. Hulpmiddelen kunnen u hierbij helpen. Bijvoorbeeld (met hulpmiddelen) toch weer oude hobby’s oppakken, een luisterboek bestellen of telefonisch je hart luchten bij iemand. En er is nog zoveel meer.

De Hulpmiddelenwijzer biedt u onafhankelijke informatie, we zetten enkele tips op een rij.

Huishouden

Ga aan de slag met een kookboek en zoek eerst uit wat u nodig heeft aan hulpmiddelen om uw kookkwaliteiten in te zetten. Met een zadelkruk of trippelstoel kunt u zittend koken maar ook bijvoorbeeld strijken.
Heeft u minder kracht, er zijn fixatiemiddelen van pannen tot aangepast bestek. Bij het schoonmaken kunt u denken aan een mini-wringer, in plaats van een nat duizend-dingen-doekje dat lastig uit te knijpen is. Of een microvezeldoekje dat u droog kunt gebruiken en toch goed schoonmaakt.

Voor meer hulpmiddelen, klikt u het blok huishouden aan op de homepagina. Aan de linkerkant kunt u dan kiezen voor maaltijd bereiden en dan bijvoorbeeld koken.

Ontspanning

Opruimen en weggooien ter ontspanning? Pak een stoel en ga naast de kast zitten en zoek uit wat er weg kan uit de lades. Of ga samen met uw kind een opruimspel spelen. Heeft u vroeger een instrument bespeeld? Er zijn mogelijkheden voor aanpassingen of alternatieven.
Lees of luister naar een verhaal. Kunt u niet naar de bibliotheek? Er is een alternatief, namelijk de online bieb. U kunt daar gebruik maken van bijvoorbeeld luisterboeken. Bij sommige bibliotheken zijn er mogelijkheden om uw boeken te bestellen en te laten bezorgen of op speciale tijdstippen op te halen.

Voor meer hulpmiddelen, klikt u het blok ontspanning aan op de homepagina. Aan de linkerkant kunt u dan bijvoorbeeld kiezen voor lezen en dan voor tekst vergroten.

'Rust roest, dus ga toch even naar buiten'

Bent u niet meer zo mobiel en gaat u daarom niet graag meer naar buiten? Op onze activiteiten pagina in beweging kunt u vast een keuze maken voor een hulpmiddel dat bij u past. Huisartsen adviseren om een ommetje te maken en naar buiten te gaan. Als u niet beweegt verliest u snel spierkracht, zeker als u de zeventig bent gepasseerd. Zie ook onze tips voor bewegen en sporten.

Digitaal nog niet zo vaardig?

Doe de cursus: Wegwijs op het internet met begeleiding van vrijwilligers van het Ouderenfonds op Welkom Online.  Bekijk ook onze activiteitenpagina rondom communicatie. Bijvoorbeeld hulpmiddelen om de computer te gebruiken.

Online vertier


Dit en nog veel meer zijn via het internet te vinden. Vervelen hoeft niet, maar mag natuurlijk wel.

Informatie

10 Tips bij het kiezen van een hulpmiddel.
Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

 

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier