Absorberende materialen

Deze pagina is onderdeel van de informatie over incontinentiematerialen.

Voor mensen met incontinentieproblemen zijn er absorberende materialen die urine en/of ontlasting opnemen. Er zijn heel veel verschillende soorten absorberende materialen, zoals broekjes, inlegverbanden en ondergoed. Voor alle vormen en gradaties van incontinentie. Van lichte tot zeer zware mate van incontinentie, van klein (XS) tot groot (XXXL).

We maken onderscheid in twee groepen van absorberende materialen: voor eenmalig gebruik (wegwerp) en herbruikbare (wasbare).

Absorberende materialen voor eenmalig gebruik

Deze absorberende materialen ze zijn comfortabel om te dragen en makkelijk te gebruiken. Voorbeelden van materialen voor eenmalig gebruik:


Inlegverband met plakstrip voor vrouwenInlegverband met plakstrip en vochtdichte buitenkant, voor vrouwen. Meer informatie.


Inlegverband met plakstrip voor mannenInlegverband met plakstrip voor mannen. Meer informatie.


Verband en broekje ineenVerband en broekje ineen (pants). Meer informatie.


Verband met losse heupelastiekenVerband met losse heupelastieken. Meer informatie.


Inlegverband voor fixatiebroekjeInlegverband te dragen met goed aansluitend ondergoed of speciaal fixatiebroekje. Meer informatie.


Verband met heupbandfixatieVerband met heupbandfixatie. Meer informatie.


Slipverband met plakkersSlipverband met plakkers. Meer informatie.

 


Herbruikbare absorberende materialen

Deze materialen worden meestal gebruikt bij lichte klachten. Die zijn comfortabel om te dragen en eenvoudig te gebruiken. Bij zwaarder urineverlies of bij verlies van ontlasting is het gebruiksgemak veel minder.


Incontinentieondergoed met absorberend en afschermend deel voor vrouwenIncontinentie-ondergoed met absorberend en afschermend deel voor vrouwen. Meer informatie.


Incontinentieondergoed met absorberend en afschermend deel voor mannenIncontinentie-ondergoed met absorberend en afschermend deel voor mannen. Meer informatie.


Incontinentieondergoed met absorberend en afschermend deel voor kinderenIncontinentie-ondergoed met absorberend en afschermend deel voor kinderen. Meer informatie.


Compleet systeem met klittenbandsluiting en vochtdichte buitenkantCompleet systeem met klittenbandsluiting en vochtdichte buitenkant. Meer informatie.


Zwemkleding om te dragen bij ontlastingsincontinentieZwemkleding om te dragen bij ontlastingsincontinentie. Meer informatie.

 

Meer incontinentiematerialen

Lees ook de informatie over andere incontinentiematerialen:

Of bekijk alle informatie over incontinentiematerialen.

 

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier