Handige hulpmiddelen in tijden van coronaDe coronamaatregelen treffen ons allemaal, direct of indirect. Ook nu kunnen hulpmiddelen u ondersteuning bieden. Hulpmiddelen voor contact op afstand, hulpmiddelen bij het begeleiden van uw kind maar ook tips en producten om eenzaamheid of verveling tegen te gaan. Maar om iets te kiezen dat bij u past, heeft u eerlijke informatie nodig. Onafhankelijk en betrouwbaar en dat vindt u op de Vilans Hulpmiddelenwijzer.

Op deze pagina's leest u meer over hulpmiddelen en materialen om u bij de coronamaatregelen te ondersteunen:


Ga direct naar:

Tips voor het zoeken van hulpmiddelen

U kunt op verschillende manieren zoeken in de Vilans Hulpmiddelenwijzer:  
 • Met de zoekmachine die u bovenaan iedere pagina terugvindt. Bijvoorbeeld u wil een hulpmiddel bij traplopen, dan toetst u trap in en komt u bij 34 hulpmiddelen als trapneuzen en vindt u een artikel over een veilige trap.
 • Op activiteit, bijvoorbeeld u klikt op de homepagina op het blok van ontspanning, u ziet dan 70 hulpmiddelen en aan de linkerkant kunt u uw keuzemogelijkheden verkleinen door spelen aan te klikken.
 • Op specifieke ziekte of beperking: Speciaal voor… deze vindt u als u op de homepagina naar beneden scrolt, voorbij de blokken op activiteiten. Kies voor ADHD of ADD en dan kunt u aan de linkerkant uw zoekresultaten beperken.
 • Nog verder naar beneden vindt u zoekmogelijkheden op specifieke doelgroep: Speciaal bij…

Meer weten over corona?

Heeft u vragen over de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus en heeft u zorg of begeleiding (aan huis)? Schroom niet om dit te bespreken met uw zorgverlener, huisarts of wijkteam en overleg met hen wat er voor u nodig en mogelijk is. 

Alle actuele informatie is terug te vinden via het RIVM en de Rijksoverheid. Mochten er maatregelen zijn die specifiek gelden voor een regio, dan vindt u daar informatie over via de regionale G&GD. Heeft u een bepaalde aandoening? De diverse belangenverenigingen hebben een speciale coronapagina met tips. U kunt deze vinden via het internet.
 

Informatie over leven met corona

 

Door corona leven we in een lastige tijd. Sommige mensen hebben een grotere kans om ernstig ziek te worden. Je wil dan weten waar je aan toe bent. Zodat je goede keuzes kunt maken. Vilans heeft daarom een speciaal informatiepunt geopend. Met de start van dit informatiepunt bundelen het ministerie van VWS, Ieder(in) en Vilans informatie vanuit het perspectief van cliënten, naasten en zorgprofessionals.

Wilt u liever met iemand spreken?

Hulplijnen in tijden van corona:
 • Ouderenbond ANBO: 0348-466666, voor een luisterend oor en algemene vragen over het coronavirus.
 • Het Rode Kruis: 070-44 55 888, voor een luisterend oor, praktische tips en hulp bij het online boodschappen doen.
 • De Luisterlijn: 0900-0767, voor iedereen dag en nacht beschikbaar voor een luisterend oor. 
 • De Zilverlijn: 088-344 2000, belservice voor senioren van het Nationaal Ouderenfonds. Ouderen die zich aanmelden voor de Zilverlijn, krijgen wekelijks een telefoontje van een vrijwilliger. Aanmelden via de website of via het hierboven genoemde telefoonnummer.
 • De Ouderen-Infolijn: 030-3400 600, een speciale telefoonlijn van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Voor alle vragen (van ouderen) over corona: ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur.
 • Het Humanistisch verbond: 020-521 9011, lifeline voor levensvragen. Ga in gesprek met een humanistisch geestelijk verzorger, een professionele gesprekspartner die je steunt bij levensvragen. Ma t/m vrij 10:00 - 12:00.
 • Mantelzorglijn: 030-760 6055 voor vragen over mantelzorg en het coronavirus, advies of luisterend oor. Ma t/m vrij 9.00 tot 16.00 uur: Buiten deze openingstijden is de telefoon doorgeschakeld naar de Luisterlijn.
 • Kanker.nl - infolijn voor: (ex-) kankerpatiënten en hun naasten. Ma t/m vrij 12.00 tot 17.00 uur: 0800-022 6622
 • MIND Korrelatie: 0900-1450, voor iedereen die kampt met psychische en psychosociale problemen. Ma t/m vrij van 9.00 tot 18.00 uur.
 • De Kindertelefoon: 0800-0432, voor kinderen die zich zorgen maken over het virus, voor zichzelf maar ook voor hun (groot)ouders, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur.
Inhoud

 

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier